LIKWIDACJA SPÓŁKI

Formularz

Likwidacja poprzez przejęcie udziałów

Czasami brak pomysłu na dalszy biznes, a często niejasne przepisy powodują u przedsiębiorcy niechęć i zaprzestanie prowadzenia działalności, co jednak w spółkach  z o.o. nadal generuje wysokie koszty i zajmuje bezcenny czas. Wtedy jednym z rozwiązań jest likwidacja spółki. Niestety proces likwidacji spółki nie jest taki prosty jakby się wydawało. Wręcz należy stwierdzić, że jest on o wiele bardziej skompilowany i sformalizowany oraz obwarowany licznymi warunkami wynikającymi z przepisów prawa niż założenie spółki z o.o.

Co więcej – zawsze wiąże się on z dużymi nakładami czasu a nierzadko i pieniędzy. Likwidacja to proces bardzo czasochłonny – prawomocne postanowienie o likwidacji spółki potrafi być wydane nawet po roku od dnia otwarcia likwidacji. W przypadku korzystania z usługi kancelarii prawnej likwidacja może kosztować nawet od kilku do kilkunastu tysięcy złotych.

Należy również pamiętać, że wraz z momentem ogłoszenia decyzji o likwidacji, zmienia się całe nastawienie otoczenia gospodarczego do naszej spółki.

Dlatego dla klientów zainteresowanych likwidacją spółki CORPOLEX oferuje usługę przejęcia udziałów spółki w celu jej likwidacji. Korzyści tej usługi są następujące:

• oszczędność czasu – proces przejęcia spółki odbywa się podczas jednego spotkania u notariusza zamiast kilkumiesięcznego procesu likwidacji sądowej!
  • oszczędność pieniędzy – usługa jest tańsza niż likwidacja sądowa prowadzona za pośrednictwem kancelarii prawnej,
  • bezpieczeństwo – w momencie przejęcia spółki przez nowych udziałowców i ustanowieniu nowego zarządu, dotychczasowi wspólnicy i zarząd mają problem odpowiedzialności za sprawy spółki z głowy – problem likwidacji Twojej spółki przechodzi na nas!

Likwidacja poprzez przejęcie udziałów

skontaktuj się z nami

Jesteśmy do Państwa dyspozycji.

Prześlij do nas niezobowiązujące zgłoszenie albo zadaj pytanie o nasze usługi.

Odpowiemy tak szybko jak będzie to możliwe

Al. Jerozolimskie 85/21,