SKUP I SPRZEDAŻ SPÓŁEK WARSZAWA - WAŻNE INFORMACJE

Formularz

Kupię zadłużoną spółkę / Skup zadłużonych spółek z o.o.

Pomoc dla firm w dobie koronawirusa

Obecna sytuacja związana z szerzącą się epidemią COVID-19 spowodowała kryzys gospodarczy na ogromną skalę. Eksperci oceniają, ze ma on rozmiar dużo większy niż kryzys z 2008 r. a być może nawet od tego, który wybuchł w latach 30-tych.

Polska gospodarka również codziennie boleśnie odczuwa skutki pandemii. Całkowite zamrożenie przez rząd możliwości prowadzenia działalności gospodarczej, za wyjątkiem dosłownie kilku branż, paraliżuje tysiące firm w Polsce, doprowadzając je na skraj upadku. Pomoc państwa na chwilę obecną jest niewystarczająca i nie ma się co oszukiwać – jedynie dla niewielkiej liczby firm będzie ona dostępna na poziomie gwarantującym przetrwanie.

Dlatego przedsiębiorcy powinni we własnym zakresie przy wykorzystaniu możliwych instrumentów prawnych zadbać o dorobek swojej firmy, który nie rzadko jest dorobkiem całego życia. Czasami wybór skutecznej drogi ratowania firmy jest wyborem bardzo trudnym. Wiąże się chociażby z koniecznością redukcji zatrudnienia. Ale każdy przedsiębiorca w końcu powinien sobie zadać pytanie – czy pracuję przez wiele lat, a może i całe życie po to, aby teraz wszystko w ciągu kilku miesięcy stracić?

Nasza kancelaria proponuje rozwiązanie, które pomoże przetrwać ten trudny czas. Dzięki naszemu wsparciu nie dopuścimy do powstania spirali zadłużenia, a powstałą pomożemy zatrzymać. Pomożemy założyć nową spółkę, korzystnie i szybko zlikwidować dotychczasową, ratując jej najcenniejsze składniki majątkowe przed utratą (nieruchomości, ruchomości takie jak samochody, sprzęt, linie produkcyjne – w tym te będące przedmiotem leasingu oraz wierzytelności). Nowy zarząd spółki przejmie odpowiedzialność za wszelkie zobowiązania „starej” spółki, tak aby spółka nowo powstała mogła zacząć działać bez obciążeń.

Mamy wieloletnie doświadczenie związane z przejmowaniem spółek, w tym zadłużonych lub na granicy bankructwa, ich restrukturyzacją lub likwidacją.

W celu uzyskania szczegółowych informacji oraz omówienia sytuacji spółki a także możliwych rozwiązań, zachęcamy do kontaktu telefonicznego lub mailowego.

NIE DAJ SIĘ WIRUSOWI!!! NIE CZEKAJ NA UPADEK SWOJEJ FIRMY!!! MOŻEMY CI POMÓC!!!

Jak przebiega zakup zadłużonej spółki?

1. Gdy zgłasza się do nas właściciel zadłużonej spółki by móc ją sprzedać, to w roli kupującego zadłużoną spółkę występujemy my lub szukamy dla niego nabywcy, który wykupi udziały w jego spółce. Z naszej strony sprzedający może liczyć na przygotowanie wszelkich niezbędnych dokumentów.
  2.  Procedura przeniesienia praw zadłużonej spółki z o.o. jest stosunkowo prosta i odbywa się koniecznie w obecności notariusza. Przygotowujemy akt notarialny albo poświadczenie umowy zbycia udziałów. Sprzedający zadłużoną spółkę zrzuca się siebie ogromny ciężar finansowy i psychiczny, może również odzyskać część pieniędzy – głównie zależy to od wielkości zadłużenia spółki.
  3.  Po nabyciu przez nas lub przez znalezionego nabywcę udziałów w spółce umożliwiających pełną kontrolę następuje odwołanie członków Zarządu i powołanie w ich miejsce nowego składu. Udzielane jest absolutorium zarządowi na czas wykonywania przez niego czynności.
  4.  Jeżeli zachodzi taka potrzeba to zmieniamy nazwę oraz siedzibę zadłużonej spółki. Następnie jeżeli jest taka konieczność uzupełniamy PKD i podwyższamy kapitał zakładowy spółki.
  5.  Finalnym etapem jest przejęcie protokołem pełnej dokumentacji zadłużonej spółki. Następnie pozostaje jedynie przygotowanie odpowiednich dokumentów do KRS, GUS, US oraz ZUS-u.

Do kogo skierowana jest nasza oferta skupu spólek?

Skupujemy zadłużone spółki, które mają zaległości w płatnościach względem klientów i dostawców, banków, Zakładu Ubezpieczeń Społecznych i Urzędu Skarbowego. Interesuje nas również zakup spółek w stanie upadłości, w stanie likwidacji, a także takich, które są w trakcie kontroli. Skupujemy także spółki z leasingami, zagubioną dokumentacją, czy zagubionym majątkiem. Jesteśmy zainteresowani również skupem tzw. czystych spółek, czyli takich, które nie mają historii, nie zatrudniają pracowników, obrotów, ani zaległości finansowych.

Korzyści ze sprzedaży zadłużonej spółki:

• Pomoc doświadczonych specjalistów
  • Zminimalizowanie strat
  • Szybkie rozwiązanie problemu
  • Pozbycie się ciężaru finansowego i psychicznego

Likwidacja spółki:

Niestety zdarzają się sytuacje, że jest to jedyne sensowne rozwiązanie. Chętnych na zakup udziałów spółce brak, a zobowiązania wobec klientów, banku, czy dostawców rosną. Likwidacja spółki nie jest jednak procesem łatwym. Na początek należy przygotować protokoły, uchwały, podziały, a także odpowiednie wnioski do KRS, ZUS, US, Banków i innych instytucji. Nasza kancelaria zajmuje się tym na co dzień, dlatego mamy tym duże doświadczenie.

Sprzedam gotową spółkę / Sprzedaż spółek z o.o.

Sprzedaż gotowych spółek z o.o.

Przy sprzedaży gotowej spółki naszym klientom gwarantujemy:

• Kompleksowe usługi – przygotowujemy całą transakcję od początku do końca, umawiamy spotkanie z notariuszem, przeprowadzamy wszelkie niezbędne aktualizacje wpisów, możemy założyć również rachunek bankowy.
  • Bezpieczeństwo transakcji – jesteśmy uznaną firmą na rynku z wieloletnim stażem. Wszystkie oferowane przez nas spółki są wolne od jakichkolwiek zobowiązań. W trakcie spotkania u notariusza otrzymujecie Państwo gwarancję na piśmie, że dana spółka jest czysta.
  • Sprawność działania – aby kupić od nas gotową spółkę z o.o. wystarczy się do nas zgłosić. Przygotowania do nabycia praw przez klienta leżą po naszej stronie, co załatwiamy bardzo szybko. Podpisanie umowy w obecności notariusza zajmuje około godziny.

Sprzedaż gotowej spółki z o.o.:

Oferujemy na sprzedaż gotowe spółki z o.o.:

• gotowe spółki posiadają niezbędne numery KRS, REGON, NIP, VAT, VAT-EU
  • spółki na sprzedaż posiadają zaświadczenie o niezaleganiu wobec Urzędu Skarbowego
  • gotowe spółki nie prowadziły działalności gospodarczej, nie zatrudniają żadnych pracowników
  • gotowe spółki z o.o. nie posiadają długów i zobowiązań, nigdy nie były podpisane żadne umowy
  • spółki w sprzedaży nie posiadają rachunku bankowego

Jeżeli jesteście Państwo zainteresowani kupnem gotowej spółki z o.o. zapraszamy do kontaktu drogą elektroniczną lub telefonicznie. Umówimy się na spotkanie i znajdziemy idealną, gotową spółkę, dzięki której szybko będziecie mogli Państwo rozpocząć działalność.

Chętnie sprzedam gotową spółkę z o.o.

skontaktuj się z nami

Sprzedaż gotowych spółek – to nasza specjalność!

Jesteśmy do Państwa dyspozycji.

Prześlij do nas niezobowiązujące zgłoszenie albo zadaj pytanie o nasze usługi.

Odpowiemy tak szybko jak będzie to możliwe

Al. Jerozolimskie 85/21,